انتقاد


چند دسته انتقاد وجود دارد که نه تنها کمکی به اصلاح ایراد نمیکند بلکه شدیدترین تاثیرات منفی را در روحیه فرد ایجاد میکند.

1-شرمنده کردن
به آن دسته از انتقاداتی گفته میشود که هیچ هدف سازنده ای ندارد افراد موفق در روابط از این نوع انتقاد ها استفاده نمی کنند.
🔻تو خیلی قد کوتاهی، صدایت خیلی خش دارد.

2-انتقاد نا مشخص
به آن دسته از انتقادها گفته میشود که فرد انتقاد کننده دلیل دقیق انتقاد را بیان نمیکند. انتقاد خیلی کلی که فرد مقابل نمى تواند بفهمد که کجای کارش واقعا ایراد دارد.
🔻شام امشب خوشمزه نبود .

3-انتقاد بدون ارائه پیشنهاد
به انتقاد هایی گفته میشود که هیچ راهنمایی برای اصلاح رفتار داده نمیشود.
🔻حرف زدنت به دلم نمیشیند.

4-سرزنش
فرد انتقاد کننده بدون اینکه به شرایط طرف مقابل واقف باشد از او انتقاد می کند و دلایلی مثل تنگی وقت، اوضاع مالی و ... در نظر نگرفته شده باشد.
🔻لباست خیلی چروک است.

5-تاکید روی نقاط منفی
فرد انتقاد کننده نقاط مثبت کار را در نظر نگرفته و فقط به جنبه های منفی قضیه تکیه میکند.
🔻سالاد شام ترش بود.


6-تهدید کردن
انتقاد هایی که با "وگر نه" مطرح میشود. وقتی در اصلاح رفتار، متوسل به تهدید شدید بدانید که یا انتقاد شما اثر نخواهد داشت یا به روابط متقابلتان صدمه خواهد زد.
🔻این کار را نکن وگر نه برایت فلان چیز را نمیخرم.


🔸 آلپورت عقیده دارد که وقتی که از کسی انتقاد میکنیم، داریم به نوعی دست به جراحی شخصیت میزنیم ، همانند جراحی که میخواهد توموری را از بدن بیماری خارج کند و هنگام جراحی مواظب است رگ و پی های سالم اطراف تومور آسیب نبیند!!!

🔸 پس هنگامی که تیغ انتقاد را در دست میگیریم همان قسمتی را که باید زیر تیغ ببریم و مواظب قسمتهای سالم شخصیت باشیم!

🔸 مثلا وقتی کسی را میخواهیم به خاطر عدم مسئولیت پذیری انتقاد کنیم، نباید از واژه های مثل از تو ناامید شدم! یا تو هیچی نمیشی و ... که کل شخصیت را زیر سوال می‌برد استفاده کنیم ، راه درست این است که پس از گوشزد کردن نکات مثبت شخصیت فرد که مطمئنا همه دارا می‌باشند از عدم مسولیت پذیری وی انتقاد کنیم.